Velg format

På lager
kr 279

Nokpunktet

Essays om helse og verdighet. Pocketutgave
Et effektivt kampskrift for det ufullkomne mennesket og det rause samfunnet.
For høye forventninger og for strenge krav skaper en ny diagnoseliste: pliktsykdommer, for mye vilje-sykdommer, mangel på lek-sykdommer, dårlig samvittighet-sykdommer, å ikke bli sett-sykdommer, mangel på verdighet-sykdommer, mangel på mening-sykdommer, kjærlighetsbrudd-sykdommer.

"Vår mest kjente sosialmedisiner slår til igjen! Jeg fascineres av Fugelli. Han sier meg ting. Jeg skrur opp lyden når han er i radio, jeg følger intenst med når han er på tv. Jeg lytter spent når han holder foredrag. Han forenkler kompliserte sammenhenger til påstander det er lett å begeistres over eller ta avstand fra. Han leverer."
(Stein Aabø i Dagbladet)

«Og så begynner det virkelig å ta av når professoren går løs på helsismen, her får Fugelli utfolde seg på sitt aller beste.» (Jon Øystein Flink, Klassekampen)

"Fugellis «nokpunkt» kjennetegnes av en gyllen middelvei, men i sin åpenhet for menneskets mangfoldighet er Fugelli skeptisk til konformisme og søvngjengeri, og mer enn én gang har han uttrykt begeistring over ekstasen. Forklaringen er at vi har mer enn nok av noe, men for lite av noe annet. Vi er ikke underernært, men feilernært så det monner. Fugellis muntre, sinte, lekne og lærde bok minner oss både om hva vi mangler og hva vi ikke trenger." (Thomas Hylland Eriksen, Morgenbladet)

"Full av kunnskap og refleksjon, og likevel ikke akademisk ekskluderende i sin form. Forfatteren beveger seg som en Askeladd rundt i verden og viser frem skatter han finner underveis. " (Kjersti Ulriksen, Prosa)

Nokpunktet er en del av en triologi. De to andre bøkene er Rød resept og 0-visjonen. Samtlige finnes i pocketutgaver.

Informasjon om boka

  • Sider: 200
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215017532
  • Utgivelsesdato: 04.10.2010
  • Bokgruppe: 223
Per Fugelli

Per Fugelli

Per Fugelli (1943-2017) var professor i sosialmedisin ved Universitetet i Oslo. Som folkeopplyser og debattant gjennom flere tiår har han i særlig grad vært et talerør for svake gruppers situasjon og synspunkter. Han har lagt vekt på å identifisere krefter, både i og utenfor helsetjenesten, som kan true befolkningens helse og velferd. I forskning, undervisning og formidling har han vært opptatt av hvordan fordeling av makt og goder påvirker menneskenes helse. Det dreier seg ikke bare om makt og goder i økonomisk forstand, men også om å skape og dele verdier som trygghet, verdighet og frihet. Med bøkene «Rød resept, «0-visjonen», «Nokpunktet» og «Døden, skal vi danse?» har han bidratt til refleksjon om forutsetninger som fremmer folkehelsen.
Mer informasjon om forfatteren