Skriv din første lærebok – søk Universitetsforlagets debutantstipend!

Underviser du studenter på høyere utdanning? Trenger de en norskspråklig lærebok om et nytt tema eller med nye perspektiver? Kan du skrive den boka?

Boklansering: «Det var en gang et menneske» av Jan Grue

Jan Grues nye bok er en utforskning av posthumanisme som ledemotiv i samtiden, som et nøkkelbegrep for å forstå ideologiske og kulturelle trender.

Nominasjoner til «Årets tidsskriftartikkel 2018»

Universitetsforlaget er stolte av å få være utgiver for over 50 solide tidsskrift. Redaksjoner og forfattere gjør en formidabel innsats. For å gjøre ære på dette arbeidet deler Universitetsforlaget hvert år ut hedersprisen «Årets tidsskriftartikkel».

Boklansering: Krig og Fred på Sri Lanka. Følger av en norsk fiasko

Hvilke konsekvenser har den feilslåtte fredsprosessen på Sri Lanka - hvor Norge var sterkt involvert - hatt? Hva er landets vei videre? Velkommen til lansering!

Boklansering: «Å lese verden» av Tonje Vold

Hvordan kan litteraturen redde verden?

Invitasjon til boklansering og debatt: «Er det for vanskelig å redusere eller avvikle tariffavtalte vilkår?»

Universitetsforlaget lanserer Jan Fougners nyeste bok Norsk arbeidsrett: Styringsrett, samarbeid og arbeidstakervern.

Boklansering: Hva er konspirasjonsteorier

Vi finner konspirasjonsteorier i hverdagslivets mistroiske ryktespredning. De brukes av mennesker i alle inntektsgrupper og på alle utdanningsnivåer. Noen tror imidlertid oftere og sterkere på dem enn andre. Hvorfor gjør de det?

Vi søker ny redaktør til Jussens Venner

Jussens Venner har to studenter som redaktører. En av redaktørene går av 1. juni 2019, og vi søker hans etterfølger.

Lærebokprisen 2019

100 000 kr til beste lærebokidé! Har du en idé til ny lærebok for høyere ­utdanning? ­Universitetsforlaget vil stimulere til utvikling av den gode norskspråklige læreboka.

Morten Egeberg har vunnet NEON-prisen 2018

I følge Juryen kombinerer årets Neonprisvinner stor faglig kreativitet, autoritet og kapasitet med en menneskelig varme og humor som alle vi som har hatt han som lærer, veileder og mentor setter umåtelig stor pris på. Prisvinneren er en av de skarpeste teoretikere i sin generasjon statsvitere.