Frokostseminar: Hvordan forstå europeisk integrasjon?

Økonomisk integrasjon både i Europa og globalt har ført med seg både goder og utfordringer. Det har Ole Gunnar Austvik sett nærmere på i sin nye bok «Europeisk integrasjon»

Boklansering: Møter med barnelitteratur

Den ferske boka Møter med barnelitteratur. Introduksjon for lærere gir en engasjerende oversikt over barnelitteraturens vidunderlige verden og gir massevis av gode råd til lærere på barnetrinnet og andre som har det privilegium å formidle litteratur til barn. Velkommen til boklansering!

Redaktør til Jussens Venner – Bergen

Jussens Venner har to studenter som redaktører, en i Oslo og en i Bergen. Oppdraget til den nåværende redaktøren i Bergen utløper, og vi søker hennes etterfølger. Redaktørene har ansvar for tidsskriftets faglige nivå og profil, og skal initiere, vurdere og utvikle artikler til tidsskriftet.

De nominerte til Årets tidsskriftartikkel 2017

Universitetsforlaget er stolte av å få være utgiver for over 50 solide tidsskrift. Redaksjoner og forfattere gjør en formidabel innsats. For å gjøre ære på dette arbeidet deler Universitetsforlaget hvert år ut hedersprisen «Årets tidsskriftartikkel».

Lærebokprisen 2018

100 000 kr til beste lærebokidé! Har du en idé til ny lærebok for høyere ­utdanning? ­Universitetsforlaget vil stimulere til utvikling av den gode norskspråklige læreboka.

Storsatsing på digital juss

Når Juridika lanseres ved årsskiftet, samles alle forlagets juridiske fagbøker og fagtidsskrifter på samme plattform.

Norsk filosofisk tidsskrift utlyser Call for Papers

Temanummer av Norsk filosofisk tidsskrift om «filosofihistoriens glemte kvinnelige pionerer». Gjesteredaktør: Hilde Vinje. Leveringsfrist: 1. mars 2018.

Vinner av Årets tidsskriftpris 2016

Tildeles Knut Fossestøl, Eric Breit og Elin Borg for artikkelen « Hvorfor lykkes ikke NAV-kontorene med å jobbe mer arbeidsrettet?», publisert i  Søkelys på arbeidslivet, nr. 1-2/2016.

Vinner av Årets lærebokpris for 2017

Alexander H. Sandtorv og Jarle S. Diesen har vunnet med lærebokprosjektet «Moderne organisk kjemi».

Nytt Norsk Tidsskrift er kåret til Årets tidsskrift 2017

– I 2017 trenger vi en opplyst samtale og et levende Nytt Norsk Tidsskrift i kampen mot falske nyheter, skriver juryen i sin begrunnelse.