Boklansering: Krig og Fred på Sri Lanka. Følger av en norsk fiasko

Hvilke konsekvenser har den feilslåtte fredsprosessen på Sri Lanka - hvor Norge var sterkt involvert - hatt? Hva er landets vei videre? Velkommen til lansering!

Vi inviterer til boklansering av «Makt og opposisjon: De politiske partiene som demokratisk paradoks»

Hva ved partiene fungerer relativt bra i Norge, og hva fungerer ikke så godt? Boka tar for seg de norske partienes utforming og virke både i sivilsamfunnet og i Storting og regjering, sett i et internasjonalt perspektiv

Boklansering: «Å lese verden» av Tonje Vold

Hvordan kan litteraturen redde verden?

Velkommen til lansering: Samfunnsernæring

Norge og verden står overfor store utfordringer når det gjelder mat, kosthold og ernæring. Hvordan kan vi løse disse?

Vi søker ny redaktør til Jussens Venner

Jussens Venner har to studenter som redaktører. En av redaktørene går av 1. juni 2019, og vi søker hans etterfølger.

Boklansering: Hva er konspirasjonsteorier

Vi finner konspirasjonsteorier i hverdagslivets mistroiske ryktespredning. De brukes av mennesker i alle inntektsgrupper og på alle utdanningsnivåer. Noen tror imidlertid oftere og sterkere på dem enn andre. Hvorfor gjør de det?

Velkommen til lansering av Hva er penger

Hva sier penger om vår sivilisasjons tenkemåte og moral? Hva er penger, og hvordan vil de se ut i fremtiden? Velkommen til boklansering og påfølgende paneldebatt!

Lærebokprisen 2019

100 000 kr til beste lærebokidé! Har du en idé til ny lærebok for høyere ­utdanning? ­Universitetsforlaget vil stimulere til utvikling av den gode norskspråklige læreboka.

Morten Egeberg har vunnet NEON-prisen 2018

I følge Juryen kombinerer årets Neonprisvinner stor faglig kreativitet, autoritet og kapasitet med en menneskelig varme og humor som alle vi som har hatt han som lærer, veileder og mentor setter umåtelig stor pris på. Prisvinneren er en av de skarpeste teoretikere i sin generasjon statsvitere.

De nominerte til Årets tidsskriftartikkel 2017

Universitetsforlaget er stolte av å få være utgiver for over 50 solide tidsskrift. Redaksjoner og forfattere gjør en formidabel innsats. For å gjøre ære på dette arbeidet deler Universitetsforlaget hvert år ut hedersprisen «Årets tidsskriftartikkel».