Ledig verv som ansvarlig redaktør til Tidsskrift for psykisk helsearbeid

Tidsskriftet har én ansvarlig redaktør, og det er dette vervet som nå blir ledig. Kandidaten bør være sentralt plassert i det akademiske fagmiljøet i Norge, ha god oversikt over utvikling og forskning innenfor psykisk helse-feltet, samt ha kjennskap til nordisk forskning.

Velkommen til arrangement om ensomhet

Hvorfor er vi så redde for ensomhet? Og hvordan kan staten hjelpe oss å løse et eksistensielt problem?

Hjerneåret 2015

I anledning Hjerneåret 2015 inviterer Norsk nevrologisk forening, Oslo universitetssykehus og Universitetsforlaget til gratis foredrag om hjernen og litteraturen.

Vinner av årets beste tidsskriftsartikkel

Siemke Böhnisch har vunnet årets tidsskriftsartikkel 2014 med artikkelen,  Å gi Breivik en scene? – Scenekunst etter 22. juli med næranalyse av Milo Raus «Breiviks erklärung». Artikkelen er publisert i Ekfrase, nordisk tidsskrift for visuell kultur, vol. 5, 1/2014.

Vinner av lærebokprisen 2015

Universitetsforlagets lærebokpris for 2015 går til Reidun Renstrøm for prosjektet Lærebok i fysikk. Et historisk perspektiv.

Universitetsforlaget er nå medlem i CrossRef

Det betyr at vi kan begynne å tildele DOI-er (Digital Object Identifiers) til blant annet tidsskriftartikler på Idunn. Vi sikter på en bred implementering av DOI-koding i løpet av det kommende året.

«Norsk museumstidsskrift» er etablert og skal utgis av Universitetsforlaget

Tidsskriftet blir et Open Access-tidsskrift og utgis med to numre i året.

Her er de nominerte til Årets tidsskriftartikkel 2014

Universitetsforlaget er stolte av å få være utgiver for over 40 solide tidsskrift. For å gjøre ære på dette arbeidet deler Universitetsforlaget hvert år ut hedersprisen «Årets tidsskriftartikkel». Her er årets nominerte.

Lærebokprisen 2015

100.000,- til fremragende fagformidling. Har du en idé til ny lærebok for høyere ­utdanning? ­Universitetsforlaget vil stimulere til utvikling av den gode læreboka.

Ny forlagssjef i Universitetsforlaget

Hege Gundersen er ansatt som ny forlagssjef i Universitetsforlaget.