Call for papers!

Tidsskriftet Nordisk politiforskning ønsker bidrag fra forskere som vil publisere politirelevante artikler

Formidle naturvitenskapelige temaer?

Naturen er Norges eldste populærvitenskapelige tidsskrift og har som mål å være et bindeledd mellom forskere og publikum ved å publisere pålitelig og leservennlig informasjon av høy kvalitet

Lærebokprisen 2014

Har du en idé til ny lærebok for høyere utdanning? Universitetsforlaget vil stimulere til utvikling av den gode læreboka. Vi ønsker kontakt med deg, og du har muligheten til å vinne lærebokprisen på kr 100 000,-.

Kunnskap og trelldom

- Ikke en gang en filmet forelesning på YouTube kan erstatte intense timer med den godt formidlede læreboken.

Les hele innlegget som er publisert i siste utgave av Klartekst. Skrevet av forlagsjef Svein Skarheim

Advokatenes fagdager

Du som er på Advokatenes fagdager får 30 % rabatt på abonnement på digital juridisk litteratur fra Universitetsforlaget. Dette gjelder det første året dere abonnerer og tilbudet gjelder for bestillinger gjort i løpet av juni 2015.

Lærebokpris 2013 tildeles Roger Antonsen

Universitetsforlagets lærebokpris tildeles førstelektor ved Institutt for informatikk, UiO, Roger Antonsen og bokprosjektet Introduksjon til vitenskapelig matematisk tankegang.

Nytt Klartekst er kommet!

I dette nummeret portretterer vi Siv Ellen Kraft.

Store spørsmål, lite format

Det er ti år siden Universitetsforlaget lanserte bokserien hva er. Vår ambisjon med serien uttalte vi i Klartekst i 2003: Vi ønsker å få flere til å lese mer faglitteratur.

Årets første utgave av Klartekst er kommet

I dette nummeret portretterer vi Lars Fr. H. Svendsen

Velkommen til våre nye hjemmesider!

Vi er stolte av å vise deg våre nye nettsider