Boklansering: Den kritiske fase

Velkommen til boklanseringen av Den kritiske fase. Innvandring til Norge fra Pakistan 1970-1973! Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Tid: 11. oktober, kl. 19-21
Sted: Arrangementet finner sted i salen «Amalie Skram» på Litteraturhuset. Se veibeskrivelse her.

«Den kritiske fase» er en original sosiologisk analyse av arbeidsinnvandringen fra Pakistan til Norge tidlig i 1970-årene. Boken gir en levende beskrivelse av det Norge som møtte de første «fremmedarbeiderne», og av tilpasningsstrategiene de valgte i møtet med et samfunn som ikke uten videre ønsket dem velkommen.

«Den kritiske fase» er en redigert utgave av Aud Korbøls avhandling fra 1974, Den gir et unikt innblikk i hvordan den norske staten, fagbevegelsen, arbeidslivet og mediene håndterte innvandringen, og viser det historiske bakteppet for innvandringspolitikken Norge har ført siden. Mange av spørsmålene som Korbøl stilte, preger fremdeles den offentlige debatten om innvandring og integrasjon.

Program:

• Velkommen, ved Per Robstad, sjefredaktør i Universitetsforlaget
  • Innledning ved Tanja Storsul, direktør ved Institutt for samfunnsforskning (ISF)
  • Presentasjon av boken ved Arnfinn H. Midtbøen, forsker ved ISF

Kommentarer ved:

• Zeshan Shakar, statsviter og forfatter (har skrevet etterord i boken)
  • Shazia Majid, journalist og kommentator i VG
  • Barbro Bakken, tidligere ekspedisjonssjef for Integreringsavdelingen i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet

Etter kommentarene vil det bli en panelsamtale ledet av Marjan Nadim ved ISF.

Les mer om boken her. Meld deg på arrangementet her.