Boklansering: Møter med barnelitteratur

Hvor langt kommer vi med lystlesing? Om barnelitteraturen i skolen.

Den ferske boka Møter med barnelitteratur. Introduksjon for lærere gir en engasjerende oversikt over barnelitteraturens vidunderlige verden og gir massevis av gode råd til lærere på barnetrinnet og andre som har det privilegium å formidle litteratur til barn.

Velkommen til boklansering, smakebiter og diskusjon:

• Hvilken rolle har barnelitteraturen i det nye norskfaget?
  • Gjør gjennomillustrerte bøker som En pingles dagbok, Verdens kuleste gjeng og Kepler62 lesevegrere til bokelskere?
  • Humoren i barnebøkene går nesten alltid ut over læreren – er det sunt?
  • Hvilke tekster funker best for begynnerleseren?
  • Hva skjer med barneleseren når bøkene gir liten motstand?
  • Hvordan kan Elsa Beskow, Brune, Ishavspiratene og Garmanns sommer løse klimakrisen?
  • Og hvordan kan bøker som Superbitchene stoppe mobbing i skolen?

Møt noen av Norges fremste barnebokforskere og bidragsytere til den nye boken: Nina Goga, Ruth Seierstad Stokke, Elise Seip Tønnessen og Gro Ulland i samtale med Christian Bjerke, leder av gruppen det nye norskfagets kjerneelementer, Superbitchene-forfatter Audhild Solberg og barnebokkritiker Guri Fjeldberg.

Tid: Onsdag 2. mai, kl. 16-18
Sted: Norsk barnebokinstitutt, Observatoriegaten 1B, Oslo
Servering: JA!

Påmelding HER innen 25. april.