Lansering: Nytten og gleden. Fransk litteratur gjennom tusen år

Tid: Torsdag 14. mars kl 19.00
Sted: Litteraturhuset, Amalie Skram

Fransk litteratur har et kvalitetsstempel i vår kollektive bevissthet, i likhet med fransk mat, vin, mote og film. Hvorfor har franske romaner, dikt og skuespill inspirert lesere og forfattere verden over i tusen år? Er det fordi den franske litteraturen er full av stormende følelser? Fordi vi lærer noe av den? Eller er det kanskje fordi den provoserer oss?

• Per Buvik: Hva er det med fransk litteratur?
  • Christian Kjelstrup i samtale med forfatterne Kjerstin Aukrust, Trude Kolderup og Geir Uvsløkk.

Vi lider sammen med Flauberts «Madame Bovary», kjenner mørket trenge seg på med Baudelaires «Det ondes blomster» eller Célines «Reisen til nattens ende», blir opprørte når vi leser om Edouard Louis’ vonde barndom eller Zolas prostituerte, begeistres av Queneaus Zazie på metroen og Beauvoirs «En veloppdragen ung pikes erindringer» ... Her forteller forfatterne hva den franske litteraturen har betydd for dem.

Les mer om boka

Lanseringen arrangeres av Universitetsforlaget i samarbeid med Institutt for litteratur, områdestudier og europeiske språk ved Universitetet i Oslo og Den franske ambassade.