Velkommen til lansering: Feminisme i islam

Tid:Tirsdag 5. november kl. 18:00–19:30
Sted:  Litteraturhuset, Nedjma

Hva innebærer det å kombinere islam og feminisme? Hvilke muligheter og utfordringer finnes? Og hvor står muslimsk feminisme i dag?

I sin nye bok viser Marianne Hafnor Bøe at feministiske perspektiver på islam har lange historiske røtter og at det er mange måter å være muslimsk feminist på.

Program:

• Marianne Hafnor Bøe: En religion, mange feministiske stemmer
  • Hannah Helseth i samtale med Fatema al-Musawi, Farhan Shah og Marianne Hafnor Bøe om feminisme i islam.

Arrangementet er åpent for alle!

Meld deg gjerne på arrangementet på Facebook

Les mer om boka

Om deltagerne

Marianne Hafnor Bøe er førsteamanuensis ved Institutt for kultur- og språkvitenskap ved Universitetet i Stavanger. Hun har blant annet forsket på iranske kvinneaktivisters diskusjoner av islamsk familielov, muslimske ekteskapspraksiser i Norge, samt kombinasjonen av islam og feminisme.

Hannah Helseth er sosiolog, forfatter, redaktør og forsker, ansatt ved Nasjonalt kompetansesenter om vold og traumatisk stress (NKVTS). Hun har vært ansvarlig redaktør for Nytt Norsk Tidsskrift siden 2018.

Fatema al-Musawi er student, skribent, politisk engasjert og har blant annet skrevet innlegg om muslimer og feminisme.

Farhan Shah er islamforsker ved Det teologiske fakultet, UiO, og islam-rådgiver ved forskningssenteret for Prosesstudier i California. Han er an aktiv bidragsyter i den offentlige samtalen om islam, tverrkulturell dialog, kritisk tenkning, samt forholdet mellom islam og humanisme.