På lager

Å skrive seg til lesing

IKT i småskolen
Norske barn les for dårleg. Bør dei lære å skrive først?
Boka byggjer på eit treårig forskningsprosjekt med 14 klasser i 4 land, med PC som effektivt skrivereiskap. 1. klassingane skreiv seg til lesing, produserte eigne lesebøker og aviser i 2. klasse, og skreiv betre tekster i 3. klasse enn såkalla handskriveklassar. Utsett handskriving til 3. klasse forbetra handskrivinga.

Forfattaren utviklar eit nytt syn på byrjaropplæringa med eit tettare samspell mellom å tale og lytte, skrive og lese. Ein videoserie frå klasseromma er eit effektivt supplement.

Sjå også www.hsh.no/home/atr/tekstskaping

• Sider: 332
  • Språk: Nynorsk
  • ISBN: 9788215003689
  • Utgivelsesdato: 03.07.2003

Arne Trageton

Arne Trageton er førsteamanuensis, og har tidligere vært pedagogikklærer ved Høgskolen Stord/Haugesund. Han står bak en rekke fagbøker innen småbarnspedagogikk. Læreboka "Å skrive seg til lesing. IKT i småskolen" er oversatt til dansk, svensk og finsk.