Velg format

kr 599
Forventet i salg 01.06.2021

Bedriften

Informasjon om boka

  • Sider: 500
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215026206
  • Utgivelsesdato: 01.06.2021
  • Bokgruppe: 212
«Bedriften» gir en bred innføring i bedrifters rolle i økonomien og i verdenssamfunnet.

Gjennom etiske problemstillinger, som egeninteressens problem og bedrifters samfunnsansvar, tar kurset for seg viktige grunnsteiner i vestlig økonomi- og idéhistorie for å kunne gi deg en bred forståelse for hva som driver utviklingen i industrien fremover. Lær om særtrekkene til de tre industrielle revolusjonene og hvordan dette har påvirket våre moderne liv, samt forstå hvordan multinasjonale selskaper har satt sitt preg på globaliseringen og hvordan arbeidsfordelingen mellom vesten og utviklingslandene preger denne utviklingen.

Boken henvender seg primært til handelshøyskolestudenter, men kan med fordel leses av alle som vil forstå bakgrunnen for dagens globaliserte økonomi og arbeidsliv..

Sverre August Christensen

Sverre August Christensen er førsteamanuensis ved Senter for næringslivshistorie ved Handelshøyskolen BI. Han har jobbet særlig med norsk industri- og teknologihistorie og vært opptatt av betydningen av ulike former for eierskap: statlig, nasjonalt og utenlandsk. Christensen har skrevet flere artikler og bøker. De siste er «Liberale verdier og statlig eierskap» i Magma og «Globaliseringens fortellinger - ABB Norges konsernansvar for olje- og gassvirksomhet» i antologien «Næringsliv og historie».
Mer informasjon om forfatteren

Øyvind Kvalnes

Filosofen Øyvind Kvalnes er førsteamanuensis ved Handelshøyskolen BI. Han underviser og forsker i etikk, ledelse og vilkårene for godt samarbeid. I en årrekke har han jobbet tett med norske organisasjoner med å konkretisere deres etiske utfordringer. Han har skrevet en rekke fagbøker, og i 2005 mottok han Universitetsforlagets faglitterære pris for boken Se gorillaen! Etikk i arbeid.
Mer informasjon om forfatteren

Eileen Fugelsnes

Eileen Fuglenes er førsteamanuensis ved institutt for rettsvitenskap ved Handelshøyskolen BI.
Mer informasjon om forfatteren

Per Espen Stoknes

Per Espen Stoknes er førsteamanuensis ved Handelshøyskolen BI. Han er utdannet psykolog og har en doktorgrad i økonomi.
Mer informasjon om forfatteren