På lager

Effektivitet, fordeling og økonomisk politikk

2. utgave

• Sider: 384
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215023588
  • Utgivelsesdato: 19.06.2015
Skattepolitikk, knapphet på offentlige goder og private eller offentlige leverandører av tjenester. Alt dette er saker som står på politikernes agenda hver eneste dag, og som engasjerer mange.

Hvordan bør knappe ressurser forvaltes i en blandingsøkonomi som den norske? I denne boken fremstilles sentrale tema som allokeringsproblemer, optimalitetskriterier og samfunnsøkonomisk effektivitet. Denne reviderte utgaven byr på flere praktiske eksempler, i tillegg til et nytt kapittel om prosjektanalyse.

Boken er rettet mot bachelorstudenter i samfunnsøkonomi og er også godt egnet for bachelorstudenter innen bedriftsøkonomi. Bokens tilleggsressurser finner du på www.nettressurser.no.

Steinar Strøm

Steinar Strøm er professor i samfunnsøkonomi ved Universitetet i Oslo og Universitetet i Torino.

Jon Vislie

Jon Vislie er professor i samfunnsøkonomi ved Universitetet i Oslo.

Katinka Holtsmark

Katinka K. Holtsmark er stipendiat i samfunnsøkonomi ved Universitetet i Oslo.

Vidar Christiansen

Vidar Christiansen er professor i samfunnsøkonomi ved Universitetet i Oslo.