Choose format

NOK 399

Kjærlighet som religion

Lidenskap og lengsel i film og litteratur på 2000-tallet
Kjærlighetens vilkår er i sterk endring. Det har aldri vært lettere å innlede uforpliktende forhold, samtidig som fler og fler setter kjærlighet som en øverste verdi for livets mening.
«Kjærlighet som religion» handler om endringer i synet på kjærlighet og om moderne menneskers lidenskap og lengsler, slik disse følelsene blir skildret i film og litteratur på 2000-tallet. Forfatteren drøfter tradisjonelle tilnærminger til studiet av kjærlighet ved å presentere de greske begrepene «eros», «agape», «fila» og «storge». Nyere sosiologiske og filosofiske tilnærminger presenteres før boken tar for seg kjærlighetens vilkår hos forfattere som Lena Andersson, Jonathan Franzen, Michel Houellebecq og Vigdis Hjorth, samt filmskapere som Michael Haneke, Lars von Trier, Steve McQueen og Ulrich Seidl. Til slutt diskuterer forfatteren aktuelle forsøk på å utvikle en kjærlighetens politikk.

Detailed information

  • Pages: 200
  • Language: Norwegian
  • ISBN: 9788215024653
  • Publication date: 27.10.2016
  • Book group: 227

Christian Refsum

Christian Refsum (f. 1962) er professor i allmenn litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo og har bl.a. utgitt "Lyrikkens liv. Innføring i diktlesning" (med Christian Janss, 2. utgave 2010), "Kyssing og slåssing. Fire kapitler om film" (med Eivind Røssaak, 2005) og "Litteraturvitenskapelig leksikon" (med Unni Solberg og Jakob Lothe, 2007). Refsum har også en skjønnlitterær produksjon og har bl.a. utgitt romanen "Ingen vitner for vitnet" (2007).
More about the author