Choose format

In stock
NOK 399

TV-serier: «The Wire» og den tredje gullalderen

TV-serier er den nye filmen, heter det. Eller til og med den nye romanen? Denne boken tar utgangspunkt i TV-serienes nye status og enorme suksess og viser hvordan og hvorfor denne utviklingen har funnet sted.
Hva er kvalitet, og hva skiller de prisbelønte og kritikerroste amerikanske seriene fra mer tradisjonelt TV og fra andre fiksjonsmedier? I lys av disse spørsmålene er TV-serier: «The Wire» og den tredje gullalderen også en lesing av serien som ofte er blitt kalt «verdens beste TV-serie».

Her får leseren innblikk i hvordan den amerikanske TV-bransjen fungerer, i teknologisk utvikling og kreative manusprosesser. Boken begynner med en historisk fremstilling av den amerikanske TV-bransjen og TV-seriens historie og fortsetter med en tett og produktiv analyse av «The Wire», der blant annet temaer som narrativ struktur, karaktertegning og samfunnskritikk er sentrale.

«Denne interessen og kærlighed til tv-serier smitter af i Laviks bog, der er velskrevet og særdeles informativ. Skandinavisk medieforskning har ikke omsider kun fået en god bog om The Wire; bogen fungerer også rigtig godt som en introduktion til og begrebsramme for analyse af nyere tv-serier.»
Kim Toft Hansen, Kulturkapellet tidsskrift for kunst- og kulturformidling

Detailed information

  • Pages: 312
  • Language: Norwegian
  • ISBN: 9788215023182
  • Publication date: 14.04.2014
  • Book group: 224

Erlend Lavik

Erlend Lavik (f. 1973) er professor i medievitenskap ved Institutt for informasjons- og medievitenskap, Universitetet i Bergen. Han har skrevet boken TV-serier: The Wire og den tredje gullalderen (2014) og en rekke vitenskapelige artikler om film og TV.
More about the author