Choose format

In stock
NOK 359

Virkelighetsbilder

Norsk dokumentarfilm gjennom hundre år
Dokumentarfilmen har i hundre år hatt stor betydning i det norske samfunnet, både som populær kinounderholdning og som et viktig informasjonsmedium.

Virkelighetsbildene som har lokket publikum spenner vidt: Roald Amundsens ekspedisjonsfilmer i 1920-årene, Filmavisen i etterkrigsårene, Thor Heyerdahl og Per Høsts filmreiser, radikale samfunnsrefsere på 1970-tallet og dagens såpedokumentar. Alle disse ulike dokumentarformene omtales i denne boken.

"Virkelighetsbilder" er den første boken om norsk dokumentarfilm. Til tross for sin kunstneriske og samfunnsmessige betydning har norsk dokumentarfilmhistorie ikke tidligere blitt diskutert og analysert. Her får man en samlet oversikt over denne historien, fra den første aktualitetsfilmen i 1898 til Big Brother og Heftig og begeistret.

Boken er skrevet for studenter i film- og medievitenskap, og for alle filminteresserte.

Sara Brinch er stipendiat i filmvitenskap og Gunnar Iversen er førsteamanuensis i filmvitenskap. Begge arbeider ved NTNU i Trondheim.

Detailed information

  • Pages: 325
  • Language: Norwegian
  • ISBN: 9788215001630
  • Publication date: 25.09.2001
  • Book group: 217

Gunnar Iversen

Gunnar Iversen er professor i filmvitenskap ved Institutt for kunst- og medievitenskap ved NTNU i Trondheim. Han er spesielt opptatt av norsk filmhistorie og dokumentarfilm, og har en rekke utgivelser på området, både norske og internasjonale.
More about the author

Sara Brinch

Sara Brinch er stipendiat i filmvitenskap. Hun arbeider ved NTNU i Trondheim.

(Foto: Sverre Midthjell)
More about the author