Velg format

På lager
kr 349

Helsefagenes etikk

En innføring

Informasjon om boka

  • Sider: 152
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215020778
  • Utgivelsesdato: 11.01.2013
  • Bokgruppe: 213
Helsefagenes etikk handler både om møtet med enkeltmennesket og om utfordringer på institusjons- og systemnivå. Her blir du kjent med etiske utfordringer som alle helsearbeidere bør kjenne til og reflektere over.
Forfatteren drøfter spørsmål som: Hva vil det si å arbeide for pasientens beste? Hvilke etiske hensyn er viktige innenfor helseopplysning? Hvordan prioritere mellom ulike helsetiltak? Han legger mer vekt på eksempler enn på etiske teorier og forankrer etikken i samfunnsoppdraget og lovgivningen.

Teksten er lagt til rette på en god pedagogisk måte, ved at hvert av de syv kapitlene avsluttes med en gjennomgang av hovedpunktene.

Forfatteren henvender seg til helsefagutdanninger på universitets- og høgskolenivå; som studenter innen psykologi, medisin, sykepleie, fysioterapi, ergoterapi og vernepleie.

"Åge Wifstad er en helt."
B. Hofmann, Tidsskrift for Den norske legeforeningen.

Åge Wifstad

Åge Wifstad (f. 1956) er førsteamanuensis i medisinsk filosofi ved Institutt for samfunnsmedisin, Universitetet i Tromsø. Han har lang erfaring fra etikkundervisning for helsefagstudenter.
Mer informasjon om forfatteren