Velg format

kr 449

Lyriske strukturer

Innføring i diktanalyse. 4. utgave

Informasjon om boka

  • Sider: 344
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788200127475
  • Utgivelsesdato: 01.10.2003
  • Bokgruppe: 217
Lyriske strukturer er blitt en lærebok-klassiker. Den har påvirket og inspirert mer enn en generasjon av unge litteraturvitere både i Norge og i Norden for øvrig. Til denne nye utgaven har forfatterne ajourført boka ved å skrive et nytt, fyldig siste kapitte som gir oversikt over de mest sentrale utviklingstrekkene innen lyrikkforskningen de siste tre tiårene.

Atle Kittang er professor i nordisk litteratur, Universitetet i Bergen og professor II ved Senter for Ibsenstudier, Universitetet i Oslo. Asbjørn Aarseth er professor i nordisk litteratur, Universitetet i Bergen og professor II i litteraturvitenskap ved NTNU i Trondheim.

Atle Kittang

Atle Kittang (1941-2013) var professor i allmenn litteraturvitenskap ved Universitetet i Bergen og har vært en svært sentral aktør i norsk litteraturvitenskap og offentlighet gjennom flere tiår. Han har utgitt en rekke bøker. På Universitetsforlaget har han blant annet utgitt "Lyriske strukturer", med Asbjørn Aarseth (1968/ og senere utg.). "Litteraturkritiske problem" (1975), "Litteraturforskning og litteraturformidling: perspektiv på ei legitimeringskrise" (1982) og "Moderne litteraturteori. En innføring" (1993, med Linneberg). Han har også vært redaktør av antologiene "Moderne litteraturteori" (1991/2008, med Linneberg, Melberg, Skei) og "Klassisk litteraturteori" (1987/2007, Eide og Aarseth)
Mer informasjon om forfatteren

Asbjørn Aarseth

Asbjørn Aarseth er professor emeritus i nordisk litteratur, Universitetet i Bergen og professor II i litteraturvitenskap ved NTNU i Trondheim.
Mer informasjon om forfatteren