På lager

Medvirkning til barns spontane lek

i barnehagen

• Sider: 144
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215027647
  • Utgivelsesdato: 09.06.2017
«Medvirkning til barns spontane lek» skal bidra til kunnskap, refleksjon og diskusjoner omkring personalets direkte og indirekte medvirkning til barns spontane lek og samspill i barnehagen.

Boka retter fokuset mot den umiddelbare, barne-initierte lekens plass og betydning i hverdagslivet i barnehagen. Barns rett til lek, medvirkning, omsorg og beskyttelse belyses og ses i sammenheng med personalets muligheter til å virke med i små barns lek og samspill. Personalets medvirkning til barns lek beskrives som en mulighet, og et lek-etisk ansvar. Med utgangspunkt i det unike barnet og mangfold i barnegrupper viser forfatteren hvordan personalets oppmerksomme tilstedeværelse, deres aktive holdning og deltakelse kan beskytte, bekrefte og berike barns spontane lek.

Kristin Danielsen Wolf

Kristin Danielsen Wolf er barnehagelærer, universitetslektor og ph.d.-stipendiat ved OsloMet - storbuniversitetet (tidl. Høgskolen i Oslo og Akershus). Forskningsfokuset hennes er knyttet til foreldrenes perspektiver på livet i barnehagen og barns lek og samspill. Hun har en rekke publikasjoner og har blant annet gitt ut bøkene "Små barns lek og samspill" og "Medvirkning til barns spontane lek".