Velg format

kr 319

Meg også

Bok for barn og ungdom som opplever sykdom i familien
I denne boken er du hovedpersonen. Den er bare din, og du bestemmer over den. Her kan du lese om hvordan andre barn og ungdommer har hatt det. Du kan skrive ned egne tanker og opplevelser, tegne eller lime inn tekster, lapper og bilder. Til slutt blir boken helt spesiell, akkurat som deg.

"Meg også" er en bok til barn og ungdom som opplever sykdom i familien. Det overordnede målet med boka er å være en hjelp for barn og ungdom til å bearbeide den situasjonen de står i, både under og etter sykdommen/sykehusoppholdet. Oslo Universitetssykehus tok initiativet til utgivelsen.

Boka er en viktig støtte i implementeringen av et nytt lovforslag som trådte i kraft fra 2010 og som styrker rettsstillingen til barn som pårørende av alvorlig syke foreldre. Lovforslaget innebærer at helsepersonell forpliktes til å informere og følge opp barn som er pårørende.

Målgruppen for boka er barn som pårørende, enten til nære voksne eller søsken med alvorlig/kronisk sykdom. Primærmålgruppen er barn mellom 8-16 år.

Boka er en blanding av loggbok, aktivitetsbok og minnebok. Den har gjennomgående sitater fra barn som selv har stått i situasjonen som pårørende og inneholder også fem skjønnlitterære tekster om temaet, men med ulik form og vinkling.

Informasjon om boka

  • Sider: 180
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215020570
  • Utgivelsesdato: 09.03.2012
  • Bokgruppe: 700

Eldrid Johansen

Eldrid Johansen (f. 1973) jobber som barne- og ungdomsbokforfatter, sanger og skuespiller. Hun har studert egyptologi, kan hieroglyfer og elsker å synge. Hun debuterte med barnebok i 2005 og har etter det gitt ut en lang rekke bøker for barn og ungdom. Eldrid er ofte på skolebesøk og forteller om bøkene sine. I 2016 utgir hun "Skriv genialt!" sammen med Steffen R.M. Sørum.
Mer informasjon om forfatteren