Ansvar og etikk i miljøarbeid

En relasjonell tilnærming. 2.utgave

Per Lorentzen

Last ned innholdsfortegnelse som PDF
Bestill vurderingseksemplar

Hvordan kan fagpersoner drøfte og forstå etiske utfordringer i praksis? Hva vil det si å ta personlig ansvar for sine faglige beslutninger? Hvilken betydning har profesjonell nærhet for etisk handling, og hvorfor er det viktig for fagpersoner å stole på sin egen sunne fornuft og moralske sans i mellommenneskelige relasjoner?

Dialogisk etikk og nærhetsetikk utgjør det teoretiske bakteppet, med utgangspunkt i tenkningen til Mikhail Bakhtin og Knud E. Løgstrup.

Denne oppdaterte andreutgaven egner seg godt for bachelorstudenter i vernepleie, barnevernspedagogstudenter, studenter i sosialt arbeid og pedagogiske studier som spesialpedagogikk. Den anbefales også for yrkesaktive miljøarbeidere og miljøterapeuter.

Utgivelsesår 2015
Salgsdato 30.03.2015