Bærekraft i praksis i barnehagen

Veronica Bergan (red.), Kristin Emilie W. Bjørndal (red.)

Forventet på lager 04.03.2019

Bestill vurderingseksemplar

Barnehagen har en viktig oppgave i å fremme verdier, holdninger og praksis for et mer bærekraftig samfunn. Barnehagelærere må derfor ha relevant kompetanse for bærekraftig utvikling i barnehagen.

«Bærekraft i praksis i barnehagen» handler om hvorfor begrepet «bærekraft» er sentralt i barnehagen. Den viser hvordan barnehagelærere i praksis kan bidra til at barn får erfaring og bevissthet om bærekraftig utvikling. Boka synliggjør hvor viktig barnehagelæreren er som rollemodell, tilrettelegger og medvandrer for å kultivere små barns naturlige omsorg og dømmekraft på vegne av vår felles jord.

Boka gir konkrete forslag til hvordan bærekraft kan utøves i praksis i barnehagen. Den vektlegger hvorfor oppdagelse, undring og kritisk tenking er viktige forutsetninger for bærekraftig utvikling. I tillegg eksemplifiseres metoder og prosjekter som etablerer bærekraftige vaner og økologisk handlekraft gjennom sosialt samspill, samhandling og utøvelse av demokrati.

Boka retter seg mot studenter innenfor barnehagepedagogikk samt forskere, faglærere og barnehagelærere knyttet til barnehagefeltet.

Utgivelsesår 2019
Salgsdato 04.03.2019