Barnet og musikken

Innføring i musikkpedagogikk for barnehagelærerstudenter, 3. utgave

Morten Sæther, Elin Angelo, Ingvild O. Olaussen (ill.)

Forventet på lager 07.08.2019

Last ned innholdsfortegnelse som PDF
Bestill vurderingseksemplar

En unik innføringsbok i musikkpedagogikk for barnehagelærerstudenter. I én og samme bok presenteres de mest aktuelle temaene som vil ha betydning for god musikkpedagogisk praksis i barnehagen.

Boken er praksisnær og drøfter perspektiver på musikk, musikalitet, musikalsk utvikling, musikkdidaktiske problemstillinger, danning og legitimering av musikk. Forfatterne ønsker å åpne opp for refleksjoner i barnehagen rundt forhold mellom musikk og menneske.

Denne tredje utgaven inneholder flere og nyere perspektiver på musikalitet og musikalsk utvikling. Boken har en rekke eksempler fra praksisfeltet i form av musikalske episoder, caser og praksisfortellinger. De praktiske eksemplene knyttes til nyere forskning, teoretiske forklaringer og ulike filosofiske oppfatninger. Boken er oppdatert i tråd med gjeldende forskrifter og rammeplaner, og har helt nye illustrasjoner.

Boken er rettet direkte mot studenter i barnehagelærerutdanningen. Hvert kapittel har studentoppgaver som grunnlag for drøfting og refleksjon.

ISBN 9788215032009
Utgivelsesår 2019