Den naturalistiske vendingen.

Gunnar C. Aakvaag

Forventet på lager 01.01.2020

Bestill vurderingseksemplar

Den naturlistiske vendingen tilbyr en innføring i biologiske perspektiver på sosialt liv. Boka introduserer hva en naturalistisk tilnærming til sosialt liv betyr og viser hvorfor dette er relevant og viktig for samfunnsvitere. Videre argumenterer den for at den naturalistiske vendingen ikke er en trussel, men en mulighet til å styrke og revitalisere samfunnsfagene. Boka diskuterer også hvilke praktiske implikasjoner vendingen vil ha for samfunnsvitere.

Hva vil biologiske perspektiver ha å si for en kvantitativ studie av forholdet mellom kjønn og lønn? Eller for sosiale forskjeller i forbruksmønster og livsstil? Kan det bidra til å forklare hvorfor barn med skilte foreldre skiller seg oftere enn barn med ikke-skilte foreldre? Hvilke konsekvenser vil den naturalistiske vendingen ha for teori- og metodeundervisningen i sosiologi og andre samfunnsfag? Aakvaags ambisjon er å besvare slike spørsmål, med utgangspunkt i en generell introduksjon til den naturalistiske tilnærmingen til studier av samfunnet.

Utgivelsesår 2020
Salgsdato 01.01.2020