Innføring i jordskifterett gir en komprimert og lettfattelig fremstilling av jordskiftefaget for studenter på universitets- og høgskolenivå. Boka tar for seg jordskifterettenes ulike sakstyper og belyser både prosessuelle og materielle spørsmål.

Med utgangspunkt i jordskifterettens kompetanse viser forfatterne blant annet hvordan

*rettsendrende saker skal gi mer tjenlige eiendommer

*rettsfastsettende saker klarlegger omtvistede eiendoms- eller rettsforhold

*jordskifteretten kan fordele planskapte verdier mellom eiendommer omfattet av en reguleringsplan

*skjønnssaker avgjøres som egen sak etter særlover eller i samband med sak for jordskifteretten

Boka er rikt illustrert og inneholder øvingsoppgaver. Til hvert kapittel har forfatterne anbefalt litteratur for dem som ønsker å gå i dybden på enkelte tema. Boka kan også være av interesse for advokater og andre som skal møte i jordskifteretten eller for dem som ønsker å sette seg inn i jordskifterett.

Utgivelsesår 2018
Salgsdato 20.08.2018