Kreativ akademisk skriving

Norunn Askeland (red.), Iben Brinch Jørgensen (red.)

Forventet på lager 16.10.2019

Hva er egentlig kreativ akademisk skriving?

Er det en kreativ tanke med skrivingen, en spesiell kreativ prosess mens man skriver, eller er det utviklingen av et kreativt produkt i form av en kreativ akademisk tekst? Disse spørsmålene undersøkes på kryss og tvers gjennom 11 kapitler. Forfatterne har utfordret seg selv på form så vel som på innhold: ved å vise populærvitenskapens tekster når de fungerer som best, ved å se nærmere på essayets potensial som tanke og didaktisk ramme, ved å utforske følelsenes betydning for sakprosaen, ved å stille spørsmålet om stilistikkens og ulike skrivestilers relevans, ved høre på hva fagintervjuet kan gi oss av ny viten, og ved å vandre gjennom gatene og oppsøke tidsånden.

I kreativ skriving er det en leken og utprøvende tilnærming til formen, ikke bare til innholdet, som er metoden for å utvikle tanken. Det er ikke snakk om at kreativitet i akademisk skriving er et tilvalg når man skriver vitenskapelig. Å skrive i en kreativ modus ligger i kjernen av den vitenskapelige metoden i humanistisk forskning. Det er også denne metoden som er det viktigste den humanistiske forskningen kan gi videre til andre fagfelt, studenter og allmennheten generelt: at man gjennom skriving tenker, og dermed også at man gjennom kreativ skriving kan tenke kreativt i betydningen nytt og verdifullt.

Boken blir også tilgjengelig i open access-utgave på Idunn.no.

Målform b/n
Utgivelsesår 2019