Master i norsk 2

Metodeboka

Randi Neteland (red.), Leiv Inge Aa (red.)

Forventet på lager 01.05.2020

Bestill vurderingseksemplar

Vet du ikke hva du skal skrive masteroppgave om? Eller hvilken metode du skal bruke? Her får du hjelpen du trenger!

«Master i norsk. Metodeboka 1 og 2» er skattkister for studenter i oppstarten av masteroppgaven. Her er korte og kyndige introduksjoner til en rekke interessante tema, problemstillinger og metoder innenfor norskfaget.

Enten du vil skrive om litterære samtaler i klasserommet, elevers skriveutvikling, gjøre litterære eller grammatiske analyser, forske på nett-tekster eller dykke inn i språkhistorien: Disse bøkene hjelper deg!

«Master i norsk. Metodeboka 1» tar for seg forskningsmetoder du kan benytte for å analysere norskfagets tekster: ulike muntlige og skriftlige skjønnlitterære og sakprega tekster, enten de er styringsdokument, læreboktekster, eller tekster elevene møter i hverdagen.

«Master i norsk. Metodeboka 2» presenterer metoder du kan bruke for å studere norskfaget i klasserommet og i samfunnet. Kapitlene beskriver hvordan du kan samle inn og analysere ulike typer datamateriale, og legger særlig vekt på forsking på muntlige og skriftlige aktiviteter som er vanlige i norskundervisningen.

Bøkene er velegnet både for studenter som tar master i lærerutdanningene og i disiplinfaget norsk.

Redaktører for bøkene er Randi Neteland og Leiv Inge Aa. Neteland er postdoktor i nordisk språk ved Universitetet i Bergen. Aa er førsteamanuensis i norskdidaktikk ved Institutt for lærerutdanning, NTNU. Øvrige bidragsytere er forskere og lærerutdannere med spisskompetanse på hver sine felt.

Målform b/n
Utgivelsesår 2020