Praksisteorier i sosialt arbeid

Gunn Strand Hutchinson, Siv Oltedal

Forventet på lager 02.05.2017

Bestill vurderingseksemplar

«Praksisteorier i sosialt arbeid» er et hjelpemiddel til å forstå sosiale problemers sammenheng og vise mulige handlingsmåter.

Sosialt arbeid er opptatt av relasjoner mellom mennesker, mellom mennesker og samfunnsinstitusjoner, og hvordan forhold på samfunnsnivå får konsekvenser for individ, gruppe og lokalsamfunnsnivå. For å hjelpe til med å forstå sammenhenger og gi veiledning for handling, er teorier som kan brukes i praksis et viktig redskap. Boka tar opp interaksjonistiske, konfliktteoretiske og systemteoretiske praksisteorier.

Boka er en ny og omskrevet utgave av Modeller i sosialt arbeid, 2. utg. (2003). Den er oppdatert med nye tilnærminger som knyttes til forståelse av hvilke sammenhenger sosiale problemer oppstår i og vedlikeholdes i. Den viser også retninger i forhold til å forebygge og avhjelpe vanskelige livssituasjoner.

Boka gir studenter i sosialt arbeid kunnskap om teorier, slik at de vil kunne se sammenhengen mellom teori og praksis. Teorien kan hjelpe en til å stille spørsmål knyttet både til det å forstå og til å handle.

Gunn Strand Hutchinson er dosent i sosialt arbeid ved Nord Universitet, Fakultet for samfunnsvitenskap. Siv Oltedal er professor i sosialt arbeid ved Universitetet i Stavanger, Fakultet for samfunnsvitenskap.

Utgivelsesår 2017
Salgsdato 02.05.2017