Tull og tøys på ramme alvor

I barnehagen

Sonja Kibsgaard

Forventet på lager 08.07.2019

Last ned innholdsfortegnelse som PDF
Bestill vurderingseksemplar

Tull og tøys er sentralt i barnekulturen. Det er lett, lystig og latterfremkallende, og ikke minst kan det irritere og forstyrre når det dukker opp i situasjoner hvor personalet har andre planer.

Målet med denne boka er å vise hvordan barns særegne form for humor uttrykt gjennom tull og tøys har en særlig verdi i barns ofte overstyrte og regulerte hverdag. Tull og tøys ligger hinsides målrettethet, pedagogisk planlegging og didaktiske definisjoner. Det er en formende kraft i barnets spontanitet og fandenivoldskhet.

Gjennom samtaler med barn i barnehage og intervjuer med barnehagelærere har Kibsgaard satt søkelys på fenomenet tull og tøys. Levende eksempler gir leseren nærmere innsyn i tull og tøys som livskraft for barn, men også som et uttrykk for motstand mot og provokasjon overfor voksne.

"Boka er morsom, alvorlig, utfordrende og ikke minst nyskapende og viktig."
Kjetil Steinsholt, professor ved pedagogisk institutt på NTNU.

Utgivelsesår 2019
Salgsdato 08.07.2019