Skreddersydd for de litterære basisemnene i norsk i GLU 5-10.

Norskfaget er det største og viktigste faget i skolen. En av norsklærerens spennende oppgaver er å utvikle elevenes litterære kompetanse. Solid kunnskap om litteratur og litteraturdidaktikk er avgjørende for å lykkes.

"Norsk 5-10. Litteraturboka" inneholder korte, faglig oppdaterte introduksjoner til sentrale litterære emner på basisnivået i grunnskolelærerutdanningen for 5. til 10. trinn. Leseren møter et rikt litteraturutvalg. Her er kapitler om både tradisjonelle og nyere litterære sjangrer, særlig fra barne- og ungdomslitteraturen. Eksempelanalysene omfatter blant annet raplyrikk, grafisk litteratur, klassiske noveller av Hamsun og Skram, avistekster, essay, TV-serien Skam og drama av Ibsen. Et eget kapittel er viet samisk litteratur.

Boka gir mange og konkrete ideer til meningsfylt undervisning på barne- og ungdomstrinnet. Blant annet vektlegges komparativ litteraturdidaktikk.

«Norsk 5-10. Litteraturboka» og «Norsk 5-10. Språkboka» gir norskstudentene i GLU 5-10 en solid oversikt over basispensum og hjelper lærerne å koble teori og praksis.

«Norsk 5-10 Litteraturboka er en grunnbok for norskstudenter og et hendig oppslagsverk for lærere i både grunnskole og videregående. Boken lykkes med å få leseren til å tenke på undervisningsplanlegging, og det er lett å la seg inspirere av bokas faglighet til selv å begynne å tenke bruk i klasserommet». Anne Berit Nystad, Norsklæreren

Målform b/n
Utgivelsesår 2018