MMPI-2

Odd E. Havik

Last ned innholdsfortegnelse som PDF
Bestill vurderingseksemplar

MMPI-2 (Minnesota Multiphasic Personality Inventory-2) er en av de mest brukte testene i klinisk psykologi og vil nok forbli det i fortsatt mange år. Det betyr at MMPI-2 har funnet sin form og har en solid base i forskning og klinisk praksis.

Professor Odd E. Havik har gjennom mange år kurset både psykologistudenter og psykologer i bruk av MMPI-2. I denne boken beskriver han bruk av MMPI-2 som et hjelpemiddel for klinisk-psykologisk diagnostikk og planlegging av psykologisk behandling.

Boken fyller to behov: For det første skal den gi en innføring i bruk av MMPI-2 for psykologistudenter og psykologer som har lite forhåndskunnskap om denne metoden. For det andre skal den dekke behovet for en oppslagsbok i tolkninger av MMPI-2 for den erfarne bruker.
En rekke spesialskalaer i MMPI-2 blir beskrevet og vurdert, og boken har også eksempel på tolkning av protokoll og rapportskriving.

I denne tredje utgaven av MMPI-2 beskriver forfatteren utviklingen av nye MMPI-2-skalaer - Restructured Clinical Scales - og en helt ny bruk av MMPI-2 - Minnesota Multiphasic Personality Inventory-2-Restructured Form.

Utgivelsesår 2010
Salgsdato 09.07.2010