I denne boken presenteres, på en populærvitenskapelig måte, en rekke stoffer som vi finner i våre omgivelser. Her finner du frodig og fargerik historisk bakgrunnsinformasjon om stoffene, og samtidig en grundig dypt faglig beskrivelse av stoffenes oppbygging og funksjon.

Boken gir innsikt for brukere av en rekke av de stoffer som er beskrevet, den er en glimrende kilde til oppdatering av basiskunnskap hos den jevne kjemiker, og til å gi nyttig bakgrunnsstoff for kjemilærere i undervisningen i ungdomsskole og den videregående skolen.

Boken er basert på en samling svært populære artikler som har vært publisert i tidsskriftet Kjemi i løpet av de siste 20 år. Samlingen av artiklene i bokform er et ledd i markeringen av Kjemiåret 2011.

Utgivelsesår 2011
Salgsdato 20.09.2011