Ny, forbedret utgave av grunnboka til emnet «Kommunikasjon og norsk»

Emnet «Kommunikasjon og norsk» er en del av Y-veien og forkurset for 3-årig ingeniørutdanning og integrert masterstudium i teknologiske fag. Hensikten er å lære studentene klar og målrettet kommunikasjon, både skriftlig og muntlig, først og fremst på norsk, men også på engelsk.

Denne læreboka dekker pensum på emnet. Den inneholder korte introduksjoner til studieteknikk, grunnleggende kommunikasjonsforståelse, språkkunnskap, retorikk, tekstlære, litteratur- og språkhistorie, møtegjennomføring, oppgaveskriving og referanseteknikk. Boka inneholder også et kapittel om ingeniørrelevant engelsk språk.

Boka legger til rette for å utvikle de muntlige og skriftlige ferdigheter som trengs i en rekke yrkesrelaterte sjangrer gjennom konkrete eksempler og oppgaver.

Denne nye utgaven er oppdatert og forbedret.

Forfatterne er Tord Talmo (NTNU), Anders Ulstein (NTNU) og Astrid Stifoss-Hanssen (Universitetet i Agder). Alle tre har lang undervisningserfaring og kjenner godt studentenes behov.

Målform fle
Utgivelsesår 2018