Denne læreboken for 1. årsstudier på bachelornivå er en matematisk verktøykasse for videre realfagsstudier, og den bygger på R1- eller S1+S2-matematikk fra videregående skole. I boken settes matematikken du har lært inn i en større og mer anvendt sammenheng.

Matematisk kompetanse spiller en svært viktig rolle i dagens samfunn. Spesielt stiller utviklingen av teknologi høye krav til matematiske kunnskaper.

Målet er å gi deg en forståelse av hvordan ulike typer problemstillinger kan modelleres, dvs. oversettes til matematikk. Modellene gir opphav til de forskjellige likningene vi tar for oss og som du lærer å løse. Ny matematikk som trengs til dette, lærer du underveis.

Boken er delt inn i tre hovedtemaer: lineære likningssystemer, differenslikninger og differensiallikninger.

Ved hjelp av motiverende eksempler og oppgaver som ikke krever spesialkunnskap, ønsker vi å få frem hvordan matematiske metoder og anvendelser i blant annet informatikk og biologi går hånd i hånd.

Utgivelsesår 2014
Salgsdato 11.08.2014