Rett på Java passer spesielt godt som pensum til introduksjonskurs for studenter på universitets- og høgskolenivå, men den er også velegnet for selvstudier.

Denne tredje utgaven av boka er basert på Java 1.6, og innholdet er revidert ut fra denne versjonen. I tillegg inneholder boka et nytt kapittel om parallelle programmer i Java og Kvikksort.

Boka inneholder korte og lettfattelige forklaringer på sentrale begreper i objektorientert programmering og Java. Teksten er rikt illustrert med programeksempler. I tillegg inneholder hvert kapittel en oversiktlig oppsummering samt oppgaver.

Boka har egne nettsider - nettressurser.no/java - som blant annet inneholder alle fullstendige programeksempler og forslag til oppgaveløsninger, og flervalgsoppgaver. På nettstedet ligger også programpakken easyIO, som benyttes i boka for enkel innlesning fra tastatur og filer og formatert utskrift til skjerm og filer.

Utgivelsesår 2011
Salgsdato 05.08.2011