Før sanden renner ut

Barnehagelærerens innsats for økologisk bærekraft

Biljana C. Fredriksen

Last ned innholdsfortegnelse som PDF
Bestill vurderingseksemplar

En barnehagelærers verdier, ansvar og makt påvirker barnas muligheter til å utvikle omsorg for naturen. Denne boken viser hva som må til for at økologisk bærekraft skal bli en del av det pedagogiske arbeidet i barnehagen.

Temaet bærekraftig utvikling har nylig fått en sentral plass i læreplaner både i barnehagelærer- og lærerutdanning. Internasjonal forskning viser at tradisjonelle former for kunnskapsformidling kommer til kort når nye generasjoner skal motiveres til å handle med ansvar for sine miljøer.

Med utgangspunkt i forskningslitteratur og egne forskningsprosjekter med barnehagebarn, lærerstudenter og naturmaterialer, argumenterer forfatteren for hvorfor det er nødvendig å legge til rette for nært samspill mellom barn og natur. Hun viser hvordan en lærers verdier, ansvar og makt påvirker barnas muligheter til å utvikle omsorg for naturen.

«Før sanden renner ut» oppfordrer lærere, særlig barnehagelærere og lærerutdannere, til å stille kritiske spørsmål ved eget verdenssyn i en tid hvor økologiske utfordringer har nådd et avgjørende vendepunkt.

Boka egner seg best for bachelorstudenter på andre og tredje år, og masterstudenter.

Utgivelsesår 2019
Salgsdato 09.09.2019