Vi sluker romaner. Ingen skjønnlitterær sjanger har så mange lesere. Hva er det med romanene som gjør at de engasjerer oss så sterkt?

Romanen gir en unik mulighet til å forstå forholdet mellom mennesker, hevder Tone Selboe, og gir leseren verktøy til å forstå hvordan romanen fungerer. Hun diskuterer romanens tematiske muligheter, lesere og kritikere, og undersøker sjangerens opprinnelse og framtid. Overlever romanen i en tid da vi overveldes av tv-serier som låner mange av romanens fremste kjennetegn? Og kanskje er alle romaner kjærlighetsromaner når det kommer til stykket? «Hva er en ROMAN» gir en kort, begeistret introduksjon til romansjangeren.

Terningkast 6: «Denne boka burde være pensum for alle som leser bøker.»
Olav Løkken Reisop, Dagbladet 05.06.15

«Den kan anbefales på det varmeste, både som et sympatisk første møte med et problemområde, og som tankevekkende horisontutvidelse.»
Ole Johan Holgernes, Norsk Litteraturvitenskapelig tidsskrift

«Perspektivrikt om lesernes favorittsjanger.»
Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten 06.06.15

Hva er en roman er blant anmeldernes favoritter i «Aftenposten» 06.12.15:
«Svært kunnskapsrik og lett tilgjengelig roman-introduksjon skrevet med stor kjærlighet til sjangeren og med dyp tillit til hva den kan bidra med. Om man ikke var en romanelsker før man leste denne boken,
skal det godt gjøres ikke å bli smittet av den velbegrunnede entusiasmen Tone Selboe legger for dagen.»

«Tone Selboe er blant de beste, og hun skriver så det er lett å lese, lærerikt og engasjerende.»
Ståle Dingstad, Edda

Tone Selboe er professor i allmenn litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo. Hun er en høyt skattet foredragsholder og har skrevet en rekke bøker.

Utgivelsesår 2015
Salgsdato 24.04.2015

Olav Løkken Reisop, Dagbladet:

«Denne boka burde være pensum for alle som leser bøker...» Dagbladet har gitt boken terningkast 6. Les hele anmeldelsen her.

Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten:

«For om man ikke var en romanelsker før man leste denne introduksjonen, skal det godt gjøres å ikke bli smittet av den velbegrunnede entusiasmen Tone Selboe legger for dagen...»

Les Aftenpostens anmeldelse av boken her.

Hør Tone Selboe i Universitetsforlagets podcast

Bla i boka