Retorikk er blitt en sentral del av skolens norskfag. Denne boka gir lærere akkurat det de trenger for å gi god retorikkundervisning.

Dagens elever skal lære seg retorikkfagets teorier og begreper og bruke disse i analyser av tekster i aviser, TV og Internett. «Retorikk i skolen» gir en kort introduksjon til hva retorikk er og gode tips til vellykket retorikkundervisning. Forfatteren viser hvordan læreren kan nyttiggjøre seg retorikkfagets teorier og metoder i norskundervisninga på alle klassetrinn og i skolens arbeid med språk og tekst generelt.

2. utgave av denne svært populære boka er oppdatert til den reviderte læreplanen i norsk (2013) og har nytt stoff om hvordan lærere kan bruke retorikk i vurderingen av elevenes skriftlige arbeider.

«Hvis du trenger en kortfattet oversikt over retorikkfaget, en bruksklar undervisningsmal eller et par analysemodeller med eksempler - ja, da er denne boka for deg.» Erlend Valen-Sendstad i «Retorikksamfunnet».

Utgivelsesår 2014
Salgsdato 10.03.2014