Kommunikasjon og konflikthåndtering i operativt politiarbeid

Sosialpsykologiske perspektiver

Joshua Marvle Phelps, Nils Morten Leite Larsen, Manjeet Singh

Bestill vurderingseksemplar

Denne boken handler om hvordan skape god samhandling mellom politi og publikum.

Med utgangspunkt i sosialpsykologi viser forfatterne hvordan den sosiale interaksjonen mellom politi og publikum spiller en sentral rolle innenfor kommunikasjon og konflikthåndtering i operativt arbeid.

Forfatternes intensjon er å formidle samfunnsvitenskapelig kunnskap forankret i operativ praksis for å hjelpe politistudenter til å forstå hvordan sosial interaksjon foregår, og hvordan de kan samhandle med publikum på en ansvarlig og etisk måte.

Boken er hovedsakelig skrevet for politistudenter, og er forankret i fagene psykologi og kommunikasjon og konflikthåndtering, under hovedområdet Orden og Beredskap i politiutdanningen. Den er også relevant for polititjenestepersoner og politiforskere med interesse for operativt arbeid.

Joshua M. Phelps (f. 1980) er førsteamanuensis i psykologi ved Bjørknes Høyskole og Politihøgskolen.
Nils Morten Larsen (f. 1978) er høgskolelektor i psykologi ved Politihøgskolen.
Manjeet Singh (f. 1980) er politioverbetjent ved Politihøgskolen.
Bokens øvrige bidragsytere er omtalt i boken.

Utgivelsesår 2017
Salgsdato 15.12.2017