Kommunikasjon og samspill

Stein Leif Bråten

Last ned innholdsfortegnelse som PDF
Bestill vurderingseksemplar

Kommunikasjon og samspill - fra fødsel til alderdom viser mennesket som deltager i sosiale samspill med vekt på følelsenes betydning og samspillet mellom natur og kultur.

"Kommunikasjon og samspill - fra fødsel til alderdom" (2. utg.) er en innføring i psykologiske og sosiologiske sider ved kommunikasjon, utvikling og samhandling. Boken viser mennesket som deltager i sosiale samspill med vekt på følelsenes betydning og samspillet mellom natur og kultur. Den er rikt illustrert med eksempler og er spesielt egnet for å gi en samlet sosiologisk og psykologisk oversikt for studenter i psykologi og helse- og sosialfag.

Del A handler om kommunikativ utvikling og selvdannelse hos barn, fra etterligning hos nyfødte og protodialog, til moralutvikling og skapende dialog hos førskolebarn. Del B handler om kommunikasjon, følelser og konflikt på ulike sosiale arenaer. Del C handler om kommunikative forstyrrelser ved aldersdemens og autisme, og om grunnlaget for omsorg og kulturell læring.

Annenutgaven er oppdatert på nyere forskning og har nyskrevet stoff om bl.a. kroppsspråk i klasserommet, seksuelt samspill, og pasient- og klientsamtaler.

«spennende lesing ... lett tilgjengelig ... Løp og kjøp!» Socius, nr. 3 1998

«(For) helsearbeidere vil bokens første del om spedbarnets utvikling være av stor interesse og til nytte for dem som har med barn å gjøre.» Tore Gude, Tidsskrift for Den norske Lægeforening nr. 5 1998

Utgivelsesår 2004
Salgsdato 13.02.2004