LØFT og narrativer i profesjonelle samtaler

fra nederlag til trappetrinn

Kirsti Ramfjord Haaland

Last ned innholdsfortegnelse som PDF
Bestill vurderingseksemplar

Kirsti R. Haaland presenterer det teoretiske grunnlaget for LØFT og narrativ tilnærming kort og oversiktelig, samtidig som hun inviterer leseren inn i den profesjonelle relasjonen og de tanker, samtaler og handlinger som skjer der. I fortellinger fra barnevern, familieterapi, PPT og psykisk helsearbeid viser hun hvordan forståelse og metoder kan anvendes i praksis.

Forfatteren viser hvordan den kontinuerlige profesjonelle refleksjonen er sentral i samspillet mellom teori og praksis. Gjennomgangstema i boken er hvordan den profesjonelle hjelper kan bidra til økt kreativitet, større frihet og å stimulere til å benytte ubrukte krefter for å skape forandring. Dette er en bok for studenter og yrkesutøvere som ønsker en innføring i løsningsfokuserte og narrative tilnærminger for å styrke sin samarbeidskompetanse og utvikle sine profesjonelle relasjoner.

Kirsti R. Haaland er spesialist i klinisk psykologi med familiepsykologi. Hun er ansatt ved Østensjø familiekontor og ved psykologisk institutt, Universitetet i Oslo.

Utgivelsesår 2005
Salgsdato 09.09.2005