«Medvirkning til barns spontane lek» skal bidra til kunnskap, refleksjon og diskusjoner omkring personalets direkte og indirekte medvirkning til barns spontane lek og samspill i barnehagen.

Boka retter fokuset mot den umiddelbare, barne-initierte lekens plass og betydning i hverdagslivet i barnehagen. Barns rett til lek, medvirkning, omsorg og beskyttelse belyses og ses i sammenheng med personalets muligheter til å virke med i små barns lek og samspill. Personalets medvirkning til barns lek beskrives som en mulighet, og et lek-etisk ansvar. Med utgangspunkt i det unike barnet og mangfold i barnegrupper viser forfatteren hvordan personalets oppmerksomme tilstedeværelse, deres aktive holdning og deltakelse kan beskytte, bekrefte og berike barns spontane lek.

Utgivelsesår 2017
Salgsdato 09.06.2017