Velg format

På lager
kr 539

Små steder - store spørsmål

Innføring i sosialantropologi, 3. utgave

Informasjon om boka

  • Sider: 336
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215013961
  • Utgivelsesdato: 12.05.2010
  • Bokgruppe: 214
Ny, revidert utgave av klassisk og populær innføringsbok. Velskrevet, rik på eksempler og anekdoter. Introduserer antropologiens sentrale begreper, de viktigste teoretiske debattene, temaområdene og noen av de viktigste empiriske feltene som blir utforsket av antropologer. Forklarer den historiske konteksten for den antropologiske forskningen i vår tid - dens intellektuelle bakgrunn og de teoretiske debattene den er basert på.

Ved å studere andre samfunn, lærer vi noe vesentlig ikke bare om andre menneskers verdener, men også om oss selv. I en viss forstand går det an å si at antropologer gjør det velkjente eksotisk og det eksotiske velkjent gjennom sammenligning og bruk av komparative begreper. Derfor er sammenligninger med moderne, urbane samfunn implisitt til stede hele veien, også når temaet er melanesisk gaveutveksling, gassiske ritualer eller nuerpolitikk.

I denne reviderte utgaven er strukturen og kapitteloverskriftene stort sett beholdt, men både etnografiske eksempler og teoretiske diskusjoner er oppdatert, videreutviklet og modifisert. Enkelte nye forskningsfelter blir introdusert underveis. Den økende sammenvevingen av verden, som ofte beskrives under overskriften «globalisering» eller «transnasjonalisme», som er behandlet i de tidligere utgavene, er dessuten nå en gjennomgående dimensjon.

Kapitlene er illustrert av den anerkjente fotografen Rune Eraker.

Omtaler:

  • Boka med oss rare i
    Oversiktlig, utdypende, presis, underholdende eller nysgjerrighetsvekkende – for en grunnbok kan selvsagt ikke være alt dette på en gang. Eller? Thorgeir Kolshus forklarer den nærmest mytiske statusen til Thomas Hylland Eriksens bok Små steder – store spørsmål.

Thomas Hylland Eriksen

Thomas Hylland Eriksen er professor i sosialantropologi ved Universitetet i Oslo. Han er en aktiv samfunnsdebattant, og forfatterskapet omfatter fagbøker, lærebøker som essays. Hans mest oversatte bøker er Ethnicity and Nationalism og Øyeblikkets tyranni, som begge er utkommet på over 20 språk. Hans to romaner er Siste dagers heldige (1999) og Veien til Barranquilla (2012). Han har vært med å skrive samfunnskunnskapsbøkene i Matriks-serien for ungdomsskolen.
Mer informasjon om forfatteren