På lager

• Språk: Norsk
  • ISBN: 9788215004846
  • Utgivelsesdato: 15.08.2003
"Tekst i tale og skrift" er en innføringsbok i tekstarbeid for norskstudenter. Boka er også aktuell for lærere og andre som er interessert i tekstteori og -analyser.

Bente Aamotsbakken

Bente Aamotsbakken er professor em. ved Institutt for språk og litteratur, Høgskolen i Sørøst-Norge (Campus Vestfold). Forskningsfelt: eldre og nyere retorikk, literacy- og litteraturteorier.

Norunn Askeland

Norunn Askeland er professor i norsk ved Fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap, Institutt for språk og litteratur, Universitetet i Sørøst-Norge (Campus Vestfold). Hun har både skrevet lærebøker i norsk for grunnskolen og høyere utdanning og en rekke vitenskapelige bøker og artikler. Forskningsinteressene hennes er metaforteori- og analyse, fagspråk, lærebokspråk, nynorskdidaktikk og kreativ akademisk skriving.

Dagrun Skjelbred

Dagrun Skjelbred er professor i tekstvitenskap ved Institutt for språk og litteratur, Høgskolen i Sørøst-Norge (Campus Vestfold). Hun har lang undervisningserfaring som norsklærer fra grunnskole, videregående opplæring og høyere utdanning og har utgitt en rekke anerkjente lære- og fagbøker for flere utdanningsnivå. Skjelbred arbeider særlig med leseopplæring, skriveopplæring, lærebokhistorie og pedagogiske tekster.

Hildegunn Otnes

Hildegunn Otnes er professor i norskdidaktikk ved Institutt for lærerutdanning, NTNU. Hennes fagfelt er digitale tekster, samtaleanalyse, grammatikkdidaktikk og skrivedidaktikk, og hun har skrevet mange artikler og bøker innenfor disse fagområdene. Otnes har vært med i forskergruppa i «Normprosjektet» og er redaktør og medforfatter i boka Nye grep om skriveopplæringa. Forskingsfunn og praksiserfaringar (2020). Hennes doktoravhandling fra 2007 (Følge med og følge opp) omhandlet fenomenet lytting. Hun har dessuten vært medforfatter av flere bøker, blant annet Grammatikken i bruk (2004/2011/2020), Å være digital i alle fag (2009), Å invitere elever til skriving (2015), Å lære å skrive (2016) og Tekst i tid og rom (1999/2006/2017).