På lager

• Språk: nor
  • ISBN: 9788215004846
  • Utgivelsesdato: 15.08.2003
"Tekst i tale og skrift" er en innføringsbok i tekstarbeid for norskstudenter. Boka er også aktuell for lærere og andre som er interessert i tekstteori og -analyser.

Bente Aamotsbakken

Bente Aamotsbakken er professor em. ved Institutt for språk og litteratur, Høgskolen i Sørøst-Norge (Campus Vestfold). Forskningsfelt: eldre og nyere retorikk, literacy- og litteraturteorier.

Norunn Askeland

Norunn Askeland er professor i norsk ved Fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap, Institutt for språk og litteratur, Universitetet i Sørøst-Norge (Campus Vestfold). Hun har både skrevet lærebøker i norsk for grunnskolen og høyere utdanning og en rekke vitenskapelige bøker og artikler. Forskningsinteressene hennes er metaforteori- og analyse, fagspråk, lærebokspråk, nynorskdidaktikk og kreativ akademisk skriving.

Dagrun Skjelbred

Dagrun Skjelbred er professor i tekstvitenskap ved Institutt for språk og litteratur, Høgskolen i Sørøst-Norge (Campus Vestfold). Hun har lang undervisningserfaring som norsklærer fra grunnskole, videregående opplæring og høyere utdanning og har utgitt en rekke anerkjente lære- og fagbøker for flere utdanningsnivå. Skjelbred arbeider særlig med leseopplæring, skriveopplæring, lærebokhistorie og pedagogiske tekster.

Hildegunn Otnes

Hildegunn Otnes er professor i norskdidaktikk ved Program for lærerutdanning ved NTNU. Hun har utgitt en rekke bøker, blant annet «Å invitere elever til skriving» (2015) «Grammatikken i bruk» (2011, med Iversen og Skarbø), «Å være digital i alle fag» (2009) og «tekst.no. Strukturer og sjangrer i digitale medier» (2006, med Schwebs).