Velg format

På lager
kr 299

Venner

en bok for mennesker med utviklingshemning og deres hjelpere

Vinner av Ordknappen 2015!

Ordknappen 2015!Juryens begrunnelse: Med Venner har Torill Heia og Britt-Evy Westergaard skrevet en unik bok. Boka handler om vennskap. Gjennom boka reflekterer Torill over vennskap og den rollen venner og ulike vennskap har hatt i livet hennes. Torill har fortalt og Britt-Evy har skrevet. De to har samarbeidet godt under arbeidet med boka. I teksten kommer Torills stemme tydelig fram. Torill har mange gode tanker og erfaringer rundt blant annet hva det vil si å være en god venn, hva som er forskjellen på venn og kjæreste, venner gjennom musikk og idrett, og sorg når en god venn dør. Boka er skrevet med innsikt og raushet. Boka har både enkel tekst og enkelt innhold. Temaene har stor overføringsverdi for alle mennesker, både mennesker med og uten utviklingshemming.

Informasjon om refleksjonsspørsmål

131,49 kB

Dette er en bok både for mennesker med utviklingshemning og deres venner og hjelpere i skole, bolig, fritid, dagsenter og arbeid. Målet er å motivere til å investere i vennskap som varer.


Flere med utviklingshemning mangler gode venner. De kan være avhengige av skiftende hjelpere for å delta i et sosialt liv. Venner er viktige for oss fordi de deler livet vårt. En god venn er ikke bare en å gjøre aktiviteter med, men også litt av vår livshukommelse og en bekreftelse på hvem vi er.

Venner er viktige.
Venner er en del av livet.
Venner gjør ting sammen.
Venner deler minner.
Venner forteller deg hvem du er.
Venner er kjærlighet.

Toril Heia har Downs syndrom og hun deler egne erfaringer. Hun og Britt-Evy Westergård skriver om:
- Venn eller kjæreste
- Personalet som venner
- Venner i idrett og politikk
- Venner som blir syke og dør
- Hvordan holde på vennskap
- Opplevelsen av egen funksjonshemning
- Vår måte å skrive sammen på

Boken er skrevet med enkel tekst. Den kan leses alene, eller sammen med andre for å snakke sammen om det forfatterne skriver om. Til dette er det laget spørsmål som ligger på universitetsforlaget.no.

Informasjon om boka

  • Sider: 144
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215023533
  • Utgivelsesdato: 20.10.2014
  • Bokgruppe: 223

Torill Heia

Torill Heia jobber deltid på en ASVO-bedrift på Kongsberg. Hun er supersupporter i fotballklubben Skrim.
Mer informasjon om forfatteren

Britt-Evy Westergård

Britt-Evy Westergård er førsteamanuensis ved vernepleierutdanningen ved OsloMet
- storbyuniversitetet. Hun forsker for og sammen med mennesker med utviklingshemming og har utviklet modellen for livsfortellingsarbeid.
Mer informasjon om forfatteren