Velg format

På lager
kr 359

WOW! Populærmusikkens historie

Informasjon om boka

  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215047782
  • Utgivelsesdato: 04.09.2020
  • Bokgruppe: 893
E-bokutgave tilsvarer 2. trykte utgave fra 2004.

«WOW!» er en fortelling om musikk og om skaperne av musikken. Popen er den mest utbredte musikkform i det 20. århundre, og angår oss alle. Dette er en oppdatert og bred fremstilling av populærmusikkens bakgrunn og utvikling de siste hundre årene - fra spirituals og blues til techno og brit-pop.

Boka beskriver de ulike genrenes utvikling, og presenterer stilskaperne. Den legger vekt på de musikalske utviklingslinjene i et kulturhistorisk perspektiv, med utgangspunkt i den klingende musikken. Boka gir innføring i sentrale begreper, og belyser også koblinger til teknologi og musikkindustri.

Her kan du lese om Beatles, Paul Simon, AC/DC eller Michael Jackson, fordype deg i synthrock, rap eller punk - eller kanskje bare more deg over Christopher Nielsens fantastiske illustrasjoner?

Yngve Blokhus

Yngve Blokhus (f.1952) har musikkutdanning fra Bergen Pedagogiske Høgskole.
Mer informasjon om forfatteren

Audun Molde

Audun Molde (f.1966) er musikkviter fra Universitetet i Oslo, med bakgrunn også som utøvende musiker. Han er førstelektor og faglig leder for bachelorstudiet i populærmusikk på Westerdals Oslo ACT (tidliigere NISS). Han foreleser også på Handelshøyskolen BI, og har tidligere undervist ved Norges Musikkhøyskole. Han har skrevet flere musikkfaglige bøker, og er ofte brukt i media som fagekspert på populærmusikk og musikkbransjen.
Mer informasjon om forfatteren