Velg format

På lager
kr 399

Å være foreldre

beleiret av eksperter
Å være foreldre er i vår tid blitt viklet inn i et kvasipsykologisk, vitenskapelig og profesjonalisert språk. Foreldre møter en strøm av selvhjelpsbøker, kurstilbud, nettsteder, apper og blogger som viser til å kjenne de beste metodene for å oppdra barn - gjerne omtalt som de mest «virksomme», «effektive» eller «optimale» foreldrestilene. I denne boken drøfter psykolog Per Lorentzen hvordan det er å være foreldre i dag, i larmen av informasjon og råd om barns behov og i mylderet av sprikende idealer for hva som gjør foreldre gode. Skaper forventningene og idealene usikre og passive foreldre heller enn trygge og kreative? Er det andre måter å se på foreldreskapet enn som et middel for å oppnå bestemte mål?

Å være foreldre - beleiret av eksperter er både en kritikk av synet på det å være foreldre som kommer fra kommersielle og offentlige faginstanser i Norge og Vesten i dag, samt en argumentasjon for en alternativ måte å se på foreldreskapet. Forfatterens standpunkt er at det å være foreldre er å utforske etikk, verdier og holdninger sammen med barnet i et førstepersonsperspektiv - fremfor å anvende bestemte metoder og teknikker, og å se barnet gjennom fagfolks øyne.

Boken egner seg for fagpersoner og studenter som har med barn å gjøre - barnehagelærere, lærere, helsefagpersonell, barnevernspedagoger, men også for foreldre som er opptatt av å forstå foreldrerollen.

Informasjon om boka

  • Sider: 272
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215071565
  • Utgivelsesdato: 15.04.2024
  • Bokgruppe: 213

Per Lorentzen

Per Lorentzen, f. 1954, er utdannet psykolog og ansatt ved OsloMet. Han har tidligere publisert flere fagbøker om forutsetninger for kommunikasjon og språklighet hos barn og voksne med funksjonsnedsettelser.
Mer informasjon om forfatteren