Bli forfatter

Universitetsforlaget samarbeider med dyktige fagfolk over hele landet, og sammen utvikler vi gode og pedagogiske fag- og lærebøker.

Vi hjelper deg videre med din bokidé eller manus

Funderer du på å skrive bok? Ser du at det mangler en fag- eller lærebok innen et emne? Enten du er en etablert forfatter, nettopp har begynt å skrive, har et ferdig bokmanus eller en idé du vil diskutere, hører vi gjerne fra deg! Som forfatter er du vår viktigste samarbeidspartner.

Hvorfor publisere hos oss?

Vi tilbyr forfattere muligheten til å jobbe med et fremtidsrettet, engasjert forlag med dype og solide røtter i det beste av norsk forlagstradisjon.

Vi legger vekt på kvalitet – gjennom redaksjonell bearbeiding, språkvask og korrektur, til du står med ferdig bok i hånden. Vårt salgs- og markedsteam kobles tidlig inn og markedsfører boken til potensielle lesere og pensumbesluttere. Vi sørger for at boken din er synlig i bokhandel og på nett.

Forlagets priser og stipender

Universitetsforlaget var det første forlaget som delte ut stipend for gode fagbokideer. Lærebokprisen er spisset inn mot den gode læreboken, og stipendet er på kr 100 000. Debutantstipendene gis til gode norskspråklige lærebøker fra nye forfattere, og utgjør til sammen kr 100 000.

Les mer om våre priser og stipender

Publisere med åpen tilgang (open access)

Universitetsforlaget er opptatt av at kvalitetssikret faglitteratur finner nye og mange flere lesere. Vi tilbyr derfor publisering med åpen tilgang på Idunn.

Les mer om åpen tilgang

Ta kontakt med oss

Hvis du ønsker å diskutere et mulig bokprosjekt eller har andre spørsmål, kan du ta direkte kontakt med en av våre dyktige forlagsredaktører.

Her finner du en oversikt over fagområdene og kontaktinformasjon

Publisere i våre tidsskrifter

Ønsker du å publisere en artikkel i en av Universitetsforlagets tidsskrifter, kan du ta direkte kontakt med tidsskriftets redaksjon.

Du finner kontaktinfo for hvert enkelt tidsskrift på Idunn.