Velg format

kr 599
Forventet i salg 11.04.2025

Astronomi – en kosmisk reise

3. utgave
Vi vet nå hvor gammelt universet er, vi har påvist at det finnes sorte hull, og vi har funnet mer enn 5000 planeter utenfor vårt eget solsystem. Men stadig dukker det opp nye spørsmål. Hva er den mørke materien? Hva skjer når et solsystem blir dannet? Finnes det liv andre steder i Melkeveien?

Nye observasjoner fra bakke og rom har i de siste tiårene ført oss nærmere svar på spørsmål vi før bare kunne drømme om å svare på -­ svar som ofte viser at våre forestillinger bare er bleke skygger av virkeligheten.

«Astronomi - en kosmisk reise» gir en innføring i astronomi, fra vårt eget solsystem til universets ytterkant. Målgruppen er bachelorstudenter ved universiteter og høyskoler, og den brukes blant annet som lærebok i innføringskurset i astronomi ved Universitetet i Oslo. Tredje utgave er oppdatert med nye resultater om sorte hull og gravitasjonsbølger, og om eksoplaneter og galakser fra James Webb Space Telescope.

Det kreves ingen bakgrunn i faget for å ha glede og utbytte av denne boken.

Informasjon om boka

  • Sider: 300
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215068565
  • Utgivelsesdato: 11.04.2025
  • Bokgruppe: 219

Øystein Elgarøy

Øystein Elgarøy er professor ved Institutt for teoretisk astrofysikk ved Universitetet i Oslo. Han arbeider spesielt med hva som skjedde da universet var mindre enn ett sekund gammelt. Elgarøy har mottatt flere priser for fremragende forskning, har skrevet en rekke vitenskapelige artikler, og er forfatter av boken hva er KOSMOS (2008) og medforfatter i boken Naturens kode (2005).
Mer informasjon om forfatteren