Velg format

På lager
kr 449

Anvendt statistikk og økonometri

Grunnleggende temaer og anvendelser i Gretl og R
Denne boken lærer deg nyttige verktøy i anvendt statistikk og økonometri. Hovedfokuset gjennom boken er grunnleggende regresjonsanalyse. Beregningene og analysene vises direkte i Gretl og R, noe som gir kunnskap om verktøy som umiddelbart kan brukes i praksis.

Boken er basert på mange års undervisning av et emne i anvendt statistikk på bachelornivå, som bygger videre på basiskunnskaper i matematikk og statistikk. Boken legger vekt på bruk av R og Gretl for å gjøre analyser og databehandling, og boken fungerer derfor også godt som en innføring i disse programvarene. Demonstrasjonen med bruk av R og Gretl som programvare i boken gjør stoffet tilgjengelig uansett hvilke programvarelisenser man måtte ha, ettersom både R og Gretl er gratis og har åpen kildekode.

«Anvendt statistikk og økonometri» er i hovedsak rettet mot studenter innen økonomi og administrasjon og samfunnsøkonomi. Boken kan også passe for videreutdanning i kvantitative metoder og i andre studieretninger samt i arbeidslivet og for praktikere. De viktigste grunnleggende elementene fra matematikk og statistikk blir repetert for å gjøre framstillingen enklere, noe som gjør at stoffet blir tilgjengelig også for personer uten store forkunnskaper på feltet.

Informasjon om boka

  • Sider: 304
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215068312
  • Utgivelsesdato: 05.06.2023
  • Bokgruppe: 212

Bjørnar Karlsen Kivedal

Bjørnar Karlsen Kivedal er professor i samfunnsøkonomi ved Høgskolen i Østfold og har en doktorgrad fra NTNU. Han har undervist i anvendt statistikk og økonometri, i tillegg til mange andre emner innen bedriftsøkonomi og samfunnsøkonomi, siden 2008.
Mer informasjon om forfatteren