Velg format

kr 299
Forventet i salg 30.10.2022

"Babyblues"

En selvhjelpsbok til nybakte foreldre
Babyblues handler om at også livets lykkeligste periode kan være full av utfordringer og nedturer, og hvordan vi kan forstå og håndtere de blå skyene.

Boken henvender seg til deg som opplever det å bli mamma eller pappa som vanskelig og strevsomt. Som kanskje tenker: Hva har jeg gjort? Vil det alltid være slik? Eller kanskje tenker: Det må være noe forferdelig galt med meg som ikke føler meg lykkelig? Kanskje har du skyldfølelse fordi du ikke opplever den store kjærligheten til babyen din? Eller kanskje føler du deg bare sliten, engstelig og nedstemt?

En rosa sky? Graviditet og barselstid er for mange assosiert med lykke og høye forventninger til at dette er en fantastisk tid. I sosiale medier legges det ut bilder av vakre babyer med perfekt utstyr og lykkelige, stolte foreldre. Og i barselgruppene handler samtalene ofte om det samme; glede og fullkommenhet.

En blå sky? Sannheten er egentlig en helt annen. Faktum er at så mange som 10-20% kvinner og 5-10% menn føler seg deprimerte og engstelige i barselperioden. Og - de forteller det ikke til noen, de er ensomme og de skammer seg.

Informasjon om boka

  • Sider: 60
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215063669
  • Utgivelsesdato: 30.10.2022
  • Bokgruppe: 313
Catharina Wang

Catharina Wang

Catharina Elisabeth Arfwedson Wang er professor i klinisk psykologi ved UiT Norges Arktiske Universitet. Wang har vært initiativtaker til flere lavterskeltilbud for gravide og småbarnsforeldre i Tromsø kommune, blant annet Psykhjelpen for de minste og mestringsgruppen Blues Mothers. Wang var sentral i oppstarten av brukerforeningen Landsforeningen 1001 dager som jobber med mental helse under graviditet og etter fødsel.
Mer informasjon om forfatteren