Velg format

På lager
kr 629

Barn

Barn skal møtes som fullverdige, selvstendige mennesker, og de skal lyttes til og ha innflytelse. Det er ett av hovedbudskapene i BARN. Et annet er hvordan den norske barndommen kan bli god for alle barn.
Barneombudet gir i BARN sitt syn på hvilke temaer som er mest betydningsfulle for barns oppvekst i Norge i dag. Boken gir unike perspektiver på barn og unges oppvekstvilkår. Sentrale forskere, kunnskapsformidlere og andre utvalgte stemmer er med på laget. Tekst og foto fra barn og ungdom er viktige bidrag. Sammen formidler de hva barnekonvensjonen betyr for barns hverdag, og boken gir både oppdatert kunnskap om barns oppvekst og danner grunnlaget for videre meningsutveksling.

BARN tar opp et mangfold av temaer. Du kan lese om familieliv og skole, skilsmisser, nettspill og verdibasert oppvekst. Barnekonvensjonen. Barnevern, psykiske problemer, seksuelle overgrep og vold. Forelskelse og rus. Fritid, vennskap og identitet. Barnelitteratur, forbrukskultur og fremmedkultur. Hvem er de gode voksne, og kan vi snakke med barn om alt? Voksnes makt og barnets beste?

BARN er en bok for alle. Her finner du det viktigste av det du trenger å vite om barn, unge og deres oppvekst enten du er forelder, profesjonell, «påvirker» eller politiker.

Bidragsytere i boken er:

Hilde Frafjord Johnson
Kirsten Sandberg
Åse Strandbu
Anders Bakken
Elisabeth Backe-Hansen
Thomas Nordahl
Margret Olin
Siri Ytrehus
Anna Charlotte Amdal Neumayer
Gunnar Bjørnebekk
Bjørn Erik Thon
Jon Bing
Hanne Haavind
Eva Liestøl
Lars Grue
Anja Bredal
Hilde Lidèn
Reidun Follesø
Loveleen R. Brenna
Jesper Juul
Svein Øverland
Kirsti Ramfjord Haaland
Erling Dokk Holm
Tine K. Jensen
Sturla J. Stålsett
Ragnhild T. Bjørnebekk
Hilde Pape
Magne Raundalen
Jon-Håkon Schultz
Gro Vatne Brean
Vibeke Moe
Are Brean
Håvard Bjerke
Kjersti Lersbryggen Mørk
Arne Johan Vetlesen
Camilla Kayed
Barn og ungdom bidrar med tekster og foto.

«Barn fremstår med sine gylne permer og aktuelle innhold som en gavepakke av en bok. Her blir leseren introdusert for de mest sentrale problemstillingene innenfor ulike tema som berører barn, uten at stoffet blir tungt og vanskelig tilgjengelig. Og det hele krydres med lyriske tekster og vakre bilder.»
Ann Christin Eklund Nilsen i Fontene Forskning.

Informasjon om boka

  • Sider: 384
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215014432
  • Utgivelsesdato: 22.10.2009
  • Bokgruppe: 220

Knut Haanes

Knut Haanes er nesteleder hos Barneombudet.
Mer informasjon om forfatteren